fbpx

Digital markedsføring

Det handler om å bli funnet av de rette

markedsføring

Før oppsøkte vi hovedsaklig kunder direkte for å selge dem noe. Det kunne for eksempel være på gata, på telefon eller gjennom reklame på TV. Slik foregår det selvfølgelig også i dag, men kjøpsprosessen skjer i større og større grad på internett. Kundene skaffer seg informasjon ved å surfe om produkter og sammenligne priser. Salg har derfor gått fra å være selgerfokusert til å være kundefokusert. Du må være der når kundene ser etter de produktene du tilbyr. Når vi lurer på noe, så søker vi det opp med søkeverktøy, som for eksempel Google.

Hos MarikaMedia får du hjelp til innholdsmarkedsføring og søkemotoroptimalisering, slik at ditt relevante innhold blir funnet når folk søker på nett.

Et vev av lenker

Internett består av milliardervis av lenker. En robot, gjerne kalt en «spider», analyserer nettet jevnlig. Spideren indekserer alle nettsider og forteller søkemotorer (som for eksempel Google), hva som ligger ute av informasjon. Spideren henter altså informasjon til søkemotoren, slik at søkemotoren kan gi gode svar når folk søker etter relevant innhold. Da er det viktig at din nettside og ditt innhold er synlig for spideren, slik at søkemotoren finner innholdet ditt og det du tilbyr.

Analyseverktøy

Andre måter å nå frem til kunder på nett er å finne ut mer om hvem målgruppen er, hvilke ord de søker på og hvordan de oppfører seg når de er inne på siden din. Analyseverktøy hjelper oss med å forstå kundene våre bedre og kan avdekke feil og mangler ved nettsiden. Kanskje de som bruker en spesiell type nettleser ikke får opp betalingsløsningen når de vil handle hos deg? Har du råd til slike feil?

Sosiale medier og annonsering

Det er også viktig hva du gjør når du bruker sosiale medier. Har du definert målgruppene dine og rettet innholdet mot dem? Hvor mye penger bør du bruke på annonser? Hva slags innhold bør du dele? Hvordan får du spredt innholdet ditt best mulig? MM veileder deg til å lage gode annonser i sosiale medier som konverterer kunder.

Ta kontakt dersom du vil vite mer om hvordan MM kan hjelpe deg.