CV — Sandra Marika Charlotta Lejon

Sandra M. Charlotta Lejon

Sandra Marika Charlotta Lejon
Master of Media Science

Adresse: Grønnegata 14, 0350 OSLO
E-post: marikamedia@marikamedia.no
Telefon: +47 454 20 970
Født: 03.10.1984 i Stavanger

UTDANNING

WEBPRODUKSJON, NTNU i Gjøvik (2011-2012)
Jeg er utdannet webmaster fra Institutt for Grafiske Medier, ved NTNU i Gjøvik. Dette er ettårig utdanning innen webproduksjon. Jeg har teoretisk og praktisk kunnskap om nettsideproduksjon, bilder og grafikk, oppbygning av nettsteder og informasjonsdesign.

MASTERGRAD, Universitetet i Oslo (2008-2010)
Jeg har mastergrad i medievitenskap fra Universitetet i Oslo og har avansert kunnskap om medienes innhold, produsenter og publikum og om medienes framvekst, strukturer og prosesser gjennom et tverrvitenskapelig studium av kulturelle, sosiale, estetiske, tekniske, politiske og økonomiske aspekter ved medier og kommunikasjon. De viktigste hovedoppgavene i jobben for kandidater med mastergrad i medievitenskap er:

*Kommunikasjonsarbeid og PR
*Salg, markedsføring og reklame
*Journalistikk og redaksjonsarbeid
*Produksjon radio, TV, musikk og web
*Rådgivning og veiledning

FITNESS OG KOSTVEILEDER, Norges Idrettshøgskole (2007-2008)
Jeg er utdannet kostveileder fra Norges Idrettshøgskole. Jeg tok denne utdanningen av egen interesse, da min mor ble alvorlig kreftsyk.

KULTURSTUDIER, Universitetet i Bratislava, Comenius (2004)
Slovakisk språk og kultur rettet mot journalister og mediebransjen. Dette var sommerkurs med et omfang på rundt 80 timer. Den slovakiske ambassaden i Norge gav meg et stipend for å gjennomføre dette kurset.

BACHELOR i kultur- og samfunnsfag, Universitetet i Oslo (2003-2006)
Jeg har bachelor i kultur- og samfunnsfag med fagfordypning i medievitenskap. Fagene jeg har tatt (bortsett fra medievitenskap) er innen journalistikk, kjønnsforskning, kristendomskunnskap, litteraturvitenskap, musikkvitenskap, pedagogikk og psykologi.

 

ARBEIDSERFARING

 

Selvstendig næringsdrivende (2007- i dag)
MARIKAMEDIA er eget foretak hvor jeg siden 2007 har hjulpet andre virksomheter med innhold, journalistikk, videoproduksjon, webproduksjon, musikkproduksjon, sosiale medier og digital markedsføring. Det står mer om hvem jeg har jobbet som konsulent og rådgiver for under «diverse».

Journalist, videoprodusent og reporter (2007-2017)

 • Iform.no
 • Treningsforum Magasin
 • Bodymag.no
 • Gymgrossisten.no
 • Virus
 • Purium Corp

Jeg har jobbet som journalist siden 2007 og har redaksjonell erfaring. Jeg har skrevet artikler og reportasjer for flere livsstilsmagasiner. Jeg har blant annet jobbet som reporter på store stevner som Norges Sterkeste Mann, Oslo Grand Prix og arrangementer som NM, EM og VM innen forskjellige typer styrke- og kraftsportskonkurranser. Jeg har produsert videoer for forskjellige aktører og har solid erfaring med redigeringsverktøy som Photoshop og videoredigeringsprogrammet Final Cut Pro. I dag driver jeg også et nettmagasin (www.bodymag.no). Nettsiden ble åpnet 10. april 2013 og har ca 50.000 besøk i måneden. Ellers har jeg levert nyhetsstoff og kronikker til mediekanaler som blant annet:

 • NRK
 • TV2
 • Klassekampen
 • Radikal Portal
 • Altaposten
 • Fædrelandsvennen
 • Moss Avis
 • Arendals Tidende
 • Agderposten

Kommunikasjonsrådgiver, Berg-Hansen AS (10.2017 til i dag)
Som kommunikasjonsrådgiver har jeg mange oppgaver. Jeg jobber mest med  markedsføringsstrategier for innhold og søkemotoroptimalisering. Jeg produserer innhold for nettsidene og analyserer data, for å hele tiden bli bedre på å selge produktene våre. I tillegg til innholdsmarkedsføring og innholdsproduksjon bidrar jeg også i bedriftens arbeid rundt språkprofil, GDPR og bærekraftstrategi.

Media Sales, Mentor Medier (05.2017- 10.2017)
Markedsføring og salg av tjenester innen content marketing. Oppfølging av abonnerende kunder. Avisene vi markedsførte og solgte:

 • Dagsavisen
 • nyemeninger.no
 • Teknisk Ukeblad
 • Vårt Land
 • Rogalands Avis

Redaktør for kampanjen «Jeg er et mørketall» (01.2017- i dag)
Jeg er redaktør for den prisbelønnede kampanjen «Jeg er et mørketall». Dette er en kampanje som har fått mye mediedekning helt siden kampanjen startet i mars 2017. Prosjektet har som formål å synliggjøre voldtektskulturen i Norge og sette søkelys på et omfattende samfunnsproblem. Prosjektet er på denne måten med på å forebygge seksuell trakassering og vold mot kvinner. Les mer om kampanjen og prisen jeg mottok under «diverse».

Innholdsprodusent frilans for Doidea Corp AB, Stockholm (10.2016-2017)
Doidea er et svensk markedsføringsbyrå, som nylig etablerte seg også i Norge. Jeg har vært ansvarlig for å produsere innhold til deres norske kunder. Hos Doidea har jeg skrevet artikler om informasjonsteknologi.

Tilkallingsvakt for Edderkoppen Scene, Oslo (08.2016 – i dag)
Edderkoppen Scene er en scene med 345 sitteplasser. Her har jeg ansvar for konferanser, show og teater. Oppgavene innebærer blant annet økonomisk oppgjør, kontakt med artister og arrangører, inspeksjon og ansvar for drift av sal, garderobe og kiosk. Dette er ekstra-arbeid ved siden av eget foretak.

Redaktør for Gymgrossisten AB Stockholm/CDON Group AB (07.2014-08.2015)
Jeg har jobbet som redaktør for Gymgrossisten Magazine. Gymgrossisten har hovedkontor i Stockholm. For Gymgrossisten jobbet jeg også med stoff for web samt videoproduksjon for deres YouTube-kanal.

Lærer, Agder Folkehøgskole (01.2009-12.2013)
Jeg jobbet som linjelærer på Agder Folkehøgskole, mens jeg skrev masteroppgave. Her underviste jeg i norsk språk og i litteratur. Vi reiste ofte på studieturer hvor jeg hadde ansvar for elevene. Jeg vikarierte for en lærer som ofte var sykemeldt og jeg var ansatt i perioder som varte fra to til seks måneder i løpet av årene 2009 til 2013.

Lærervikar, Pedagogisk Vikarsentral (høst og vinter 2008)
Jeg vikarierte som lærer på skoler i Oslo. Jeg underviste i førskolen og klassetrinn 1-10.

Intervjuer og prosjektansvarlig, Ipsos Markeds- og mediainstitutt (10.2005-03.2008)
Hos MMI var mine oppgaver telefonintervjuing, prosjektansvar og rekruttering til fokusgrupper. Her fikk jeg erfaring med markedsanalyse.

Medarbeider, UNICEF og Redd Barna (07.2003-03.2004)
Jeg har jobbet som informasjonsmedarbeider for Unicef og Redd Barna. Dette var arbeid jeg hadde ved siden av nyoppstartede studier i Oslo.

Konferansevert (06.1999- 07.2003)
Jeg jobbet som konferansevert på Agder Kurssenter, ved siden av skolen. Jeg startet da jeg var fjorten år og sluttet som attenåring, da jeg flyttet til Oslo for å studere på Universitetet i Oslo. Jeg har i perioder også jobbet som tilkallingsvakt på Quality Hotel Leangkollen i Asker, Scandic Hotel St. Olavsplass Oslo og Thon Hotel Oslofjord. Jeg jobbet som ekstrahjelp ved behov.

Datakunnskaper

– Adobe Creative Suite
– Adobe Acrobat
– Adobe Bridge
– Adobe Dremaweaver
– Adobe Fireworks
– Adobe Flash
– Adobe Photoshop

Microsoft Office
– Word
– Exel
– PowerPoint
– Office Mobile

Øvrig
– Final Cut Pro
– iWeb
– Aperture
– Logic Pro
– WordPress
– Facebook Business Manager
– Google Analytics
– Google AdWords
– Google AdSense
– Apsis

Diverse

Prisbelønnet arbeid
Marika Lejon mottoar Dixi-prisen av Linda Hofstad Helleland

11. juni 2018 mottok jeg Dixi-prisen, utdelt av barne- og likestillingsminister . Jeg mottok prisen på vegne av Kvinnefronten. Prisen fikk jeg på bakgrunn av mitt frivillige arbeid for å forebygge seksuell vold. Jeg er redaktør og prosjektleder i prosjektet «Jeg er et mørketall». Dette er en plattform på nett hvor overgrepsutsatte kan dele sine historier anonymt. Det lanseres ny bok til høsten i forbindelse med prosjektet. Vi har også laget kampanjefilm, som ble vist på flere TV-kanaler i påsken 2018.

Inbound marketing/markedsføring på web
Jeg har erfaring med sosiale medier og annonseverktøy som for eksempel Facebook Business Manager og Google AdWords. Jeg er sertifisert innen inbound strategi og har tatt kurs i GDPR.

Digital rådgiver og konsulent for følgende bedrifter (fra 2011):
Berg-Hansen AS, Stehnos Active Wear i Los Angeles, 2Dollz California, PURIUMCORP.com, Pure Planet Oasis California, Neglhuset, Beauty Inn Hår og Negler, Body & Soul massasjeklinikk, Oslo Advokatkontor, Kvinnefronten, Squashbutikken.no, Tao Akupunkturklinikk, keramiker & billedkunstner Reidunn Haavik Tønnessen, billedkunstner Trude Lejon, og slampoet og skuespiller Sofie Frost.

Arrangør/prosjektleder av Christer Falck-seminar (2011-2014)
I samarbeid med Agder Folkehøgskole arrangerte jeg årlige seminarer i Søgne kommune, som handlet om makt og manipulering i norske medier. Seminaret ble holdt av kjendis og programleder Christer Falck. Seminaret hadde som formål å avsløre hvordan pressen arbeider bak kulissene.

Arrangør/prosjektleder av kulturreise til USA (2011-2018)
I samarbeid med den velkjente amerikaneren David Sandoval (eier av Purium Corp og Pure Planet Oasis) arrangerte jeg i perioden 2011 til 2018 kulturreiser som gikk Oslo — Nevada — California. Hovedformålet med kulturreisene var å lære om ernæring, amerikansk villmark, indianernes liv i fjellene og om giftstoffer i dagens matproduksjon. Her hadde jeg økonomisk ansvar og administrerte hele turen fra booking, overnatting, fly, markedsføring, kommunikasjon og til deltakernes sikkerhet. Turene var en suksess, som jeg er meget stolt av å ha ledet. På det meste hadde vi 21 deltakere fra Norge.

TV
Jeg har erfaring som programleder under live streaming (web TV) under større konkurranser og arrangementer. Jeg har også erfaring fra NRK, TV2, og TV3 hovedsaklig fordi jeg tidligere jobbet som utøvende musiker. Jeg har deltatt i programmer som Kjempesjansen (NRK), Melodi Grand Prix (NRK), Norske Talenter (TV2) og Kjendis Charterfeber (TV3).

Språk
Jeg har norsk som morsmål. Jeg har gode skriftlige og muntlige engelskkunnskaper. Jeg kan noe russisk og gjør meg forstått med russisktalende. Jeg kan også lese russiske bokstaver. Jeg kan snakke slovakisk og har studert slovakisk språk og kultur ved universitetet i Bratislava, slik som nevnt ovenfor. Jeg har hatt flere år med tysk på skolen, men har ikke utviklet min tysk i den grad at jeg kan si at jeg behersker språket godt nok.

Interesser

Medier, teknologi, kunst, bærekraft, etikk, samfunn og politikk.

Jeg har stor interesse for kunst. Hjemme har jeg en kunstsamling med over 400 bilder og kunstgjenstander. Min mor eide galleri og i 1997 hadde hun utstilling med Andy Warhol. Dette var første gang den store amerikanske popkunstneren ble presentert i Norge. Jeg hadde omvisning for galleriets gjester, selv om jeg bare var tolv år gammel. Ellers er jeg veldig opptatt av bærekraft og politikk. Jeg har gjort mye frivillig arbeid for forskjellige organisasjoner. Å engasjere meg i viktige og meningsfylte saker gir meg energi.

Ferdigheter
Strukturert, ansvarsfull, effektiv og handlingsorientert. Jeg har stor arbeidskapasitet, og liker å jobbe både selvstendig og i team.

Referanser

 • Ingrid Ormstad, ansvarlig for digitale kanaler i Berg-Hansen. Kjenner til mitt arbeid som kommunikasjonsrådgiver i Berg-Hansen og har god kjennskap til min digitale kompetanse. Mobil: 90910910
 • Johanne Vierlaug Lühr, pressekontakt i Kvinnefronten. Kjenner til både mitt arbeid som redaktør i kampanjen «Jeg er et mørketall» og saker jeg har skrevet til aviser på vegne av organisasjonen. Mobil: 92247557
 • Glenn Ulrik Halvorsen, advokat. Han kjenner til mitt arbeid innenfor PR, journalistikk, markedsføring og innholdsproduksjon. Jeg har hatt ansvar for flere av hans nettsider. Mobil: 95160000
 • Elisabeth Emanuelsen, conference manager. Elisabeth Emanuelsen kjenner mitt arbeid som konferanse- og eventansvarlig for Edderkoppen Scene. Mobil: 94199458
 • Thoralf Lindstrøm, tidligere sjefredaktør, Gymgrossisten Sweden AB. Thoralf kjenner mitt arbeid som redaktør for CDON Group og som innholdsprodusent for Doidea Corp. Mobil: 073-311 73 22
 • Carina Wold, Advokatfirmaet Saar. Carina var tidligere prosjektleder i Ipsos MMI. Hun kjenner mitt arbeid som prosjektansvarlig for markedsundersøkelser. Mobil: 91562669
 • Rolf-Ørjan Høgset er produsent i Virus AS. Rolf-Ørjan kjenner til arbeidet mitt som reporter og programleder på direktesendt TV. Mobil: 99007673
 • Ann Beate Tempelhaug, kunstner. Kjenner mine bidrag som kulturperson. Mobil: 91119295
 • Reidar Nilsen, rektor, Agder Folkehøgskole. Reidar kjenner mitt arbeid som lærer. Mobil: 90959154